- Autor: Greg
- Wyświetleń: 4874
- Dodano: 2014-10-02 / 09:00
- Komentarzy: 16
W sobotę 4. Wojewódzkie Święto Karpia Opolskiego
- Karp to ryba ekologiczna i bardzo smaczna, chcemy, by coraz częściej gościł na stołach Opolan, a nie tylko tradycyjnie w wigilię - mówi Jakub Roszuk, prezes Lokalnej Grupy Rybackiej Opolszczyzna. W najbliższą sobotę w Krogulnej odbędzie się 4. Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego.
Do jedzenia karpia - i to najlepiej tego z opolskich gospodarstw rybackich - od kilku lat przekonuje Lokalna Grupa Rybacka „Opolszczyzna”, która w najbliższą sobotę po raz czwarty organizuje Wojewódzkie Święta Karpia oPolskiego. Impreza odbędzie się na terenie Gospodarstwa Rybackiego w Krogulnej przy ul. Stawowej.
- Rozpoczynamy o godzinie 11 pokazem odłowów karpia. Potem pokażemy całą drogę ryby od momentu jej wyłowienia do podania na talerzu - mówi Jakub Roszuk, prezes LGR Opolszczyzna w programie Druga Kawa.
Podczas imprezy odbędzie się konkurs na najlepszą potrawę z karpia, będzie też okazja do degustacji tej ryby - smażonej, pieczonej czy z grilla. Zaplanowano też warsztaty kulinarne, na których opolscy mistrzowie kuchni zdradzą tajniki przyrządzania smacznego karpia.
Organizatorem 4. Wojewódzkiego Święta Karpia oPolskiego jest Lokalna Grupa Rybacka "Opolszczyzna". Portal 24opole.pl objął imprezę patronatem medialnym.
Zobacz program Druga Kawa z Jakubem Roszukiem, prezesem LGR Opolszczyzna:
Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.
Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".
Najczęściej czytane
Powiązane materiały
Polub nas!
Chmura tagów
Ogłoszenia
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików
cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie
polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.
anstel: Napisał postów [3801], status [VIP]
Karp hodowlany to tłusty jest , szczupak , sandacz , okoń , to są ryby warte zjedzenia. Polecam sandacza w sosie koperkowym , niebo w gębie.