- Autor: Mat
- Wyświetleń: 4421
- Dodano: 2014-12-24 / 10:00
- Komentarzy: 0
Paweł Pingot: Na wigilię przyrządzałem nawet rekina
Gościem Drugiej Kawy był Paweł Pingot, szef Opolskiej Akademii Kulinarnej oraz prezes Stowarzyszenia Kucharzy Regionu Opolskiego, który wpuścił naszego prowadzącego do swojej kuchni. Podczas przygotowań wigilijnych rozmawialiśmy nie tylko o 12 potrawach jakie powinny pojawić się wieczorem 24 grudnia. - Gusta Opolan zmieniają się na lepsze. Stajemy się bardziej świadomymi w kulinariach, także na święta - podkreśla Pingot.
Dziczyzna na świątecznym stole? Czemu nie! Z bliska przyjrzeliśmy się jak na Boże Narodzenie przygotować sarnę czy dzika. To zresztą wcale nie najoryginalniejsze zachcianki jakie nasz gość miał okazję przyrządzić przy okazji świąt. - Takim unikatem jak dotąd jest rekin. Musiałem się najpierw w niego zaopatrzyć co nie było łatwe a potem ostrożnie poruszać wedle przepisu - wspomina szef Opolskiej Akademii Kulinarnej, który co roku "ma na głowie" nie jedno a kilkanaście wigilijnych spotkań.
Jak urozmaicić tradycyjne wigilijne potrawy? Których przysmaków warto przygotować więcej, tak żeby skosztować ich jeszcze po świętach? Tak apetycznej Drugiej Kawy jeszcze nie było!
Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.
Ostatnie Drugie Kawy
Poniedziałek, 16 października
Poniedziałek, 2 października
Polub nas!
Chmura tagów
Ogłoszenia
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików
cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie
polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.