• Autor: Mat
    • Wyświetleń: 4421
    • Dodano: 2014-12-24 / 10:00
    • Komentarzy: 0

    Paweł Pingot: Na wigilię przyrządzałem nawet rekina

    (Fot. Dżacheć)

    Gościem Drugiej Kawy był Paweł Pingot, szef Opolskiej Akademii Kulinarnej oraz prezes Stowarzyszenia Kucharzy Regionu Opolskiego, który wpuścił naszego prowadzącego do swojej kuchni. Podczas przygotowań wigilijnych rozmawialiśmy nie tylko o 12 potrawach jakie powinny pojawić się wieczorem 24 grudnia. - Gusta Opolan zmieniają się na lepsze. Stajemy się bardziej świadomymi w kulinariach, także na święta - podkreśla Pingot.


    Dziczyzna na świątecznym stole? Czemu nie! Z bliska przyjrzeliśmy się jak na Boże Narodzenie przygotować sarnę czy dzika. To zresztą wcale nie najoryginalniejsze zachcianki jakie nasz gość miał okazję przyrządzić przy okazji świąt. - Takim unikatem jak dotąd jest rekin. Musiałem się najpierw w niego zaopatrzyć co nie było łatwe a potem ostrożnie poruszać wedle przepisu - wspomina szef Opolskiej Akademii Kulinarnej, który co roku "ma na głowie" nie jedno a kilkanaście wigilijnych spotkań.

    Jak urozmaicić tradycyjne wigilijne potrawy? Których przysmaków warto przygotować więcej, tak żeby skosztować ich jeszcze po świętach? Tak apetycznej Drugiej Kawy jeszcze nie było!
    reklama

    Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
    Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.

    ,
    reklama

    Ostatnie Drugie Kawy

    Czwartek, 6 czerwca
    Poniedziałek, 3 czerwca
    Wtorek, 24 października
    Poniedziałek, 16 października
    Środa, 11 października
    Wtorek, 10 października
    Piątek, 6 października
    Piątek, 6 października
    Środa, 4 października
    Poniedziałek, 2 października

    Polub nas!

    Chmura tagów

    Ogłoszenia