- Autor: Majlan
- Wyświetleń: 3140
- Dodano: 2016-12-04 / 09:41
- Komentarzy: 1
Opolanie uczyli się jak przygotować pyszne świąteczne wypieki
Świąteczny aromat świeżo upieczonych pierników przeplatany zapachem świątecznych stroików wypełniał dziś wnętrze opolskiej kawiarni Marsel Cafe, w której zorganizowano bożonarodzeniowy kiermasz połączony z okolicznościowymi warsztatami.
- Już po raz kolejny pokazujemy, jak we własnym domu przygotować pyszne, słodkie wypieki na Boże Narodzenie. Oprócz piernikowych muffinów w kształcie bałwana czy mikołaja prezentujemy tort świąteczny, którego sercem jest – co oczywiste - piernik przełożony kremem pomarańczowym – tłumaczy Liwia Marsolek z Marsel Cafe.
- Sekretem takiego tortu jest duża ilość przypraw, które warunkują jego niepowtarzalny zapach oraz serce włożone w jego przygotowanie – dodaje z uśmiechem Marsolek.
W kawiarni nie zabrakło również możliwości poznania sztuki tworzenia świątecznych ozdób. - Bardzo wdzięcznym materiałem nadającym się do tego jest drewno, najlepiej stare, z duszą. Powstaje z niego naprawdę wiele unikatowych dekoracji, którymi możemy nie tylko uświetnić nasze stoły czy choinki, ale które możemy podarować najbliższym w prezencie – tłumaczy Agnieszka Gryc z kawiarni „Kwiaty i Ogrody”.
Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.
Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".
Najczęściej czytane
Powiązane materiały
Polub nas!
Chmura tagów
Ogłoszenia
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików
cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie
polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.
tippmann: Napisał postów [7759], status [VIP]
a po świętach jakoś dziwnie się kurczą ubrania w szafie :-)