• Autor: jaceksz
    • Wyświetleń: 4410
    • Dodano: 2017-04-21 / 10:00
    • Komentarzy: 0

    Kamil Klekowski - o nowoczesności w tradycyjnej kuchni regionalnej

    (Fot. Dżacheć)

    O karpiu, roladzie, lodach z twarożku i innych pysznościach przygotowywanych na I Festiwal Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej "Opolski Bifyj" rozmawialiśmy w Drugiej Kawie z Kamilem Klekowskim - szefem kuchni Hotelu Spałka.

    Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy, czy atmosfera w jego kuchni przypomina tę znaną z telewizyjnych show kulinarnych, czy tradycyjna kuchnia śląska się zmienia, jak zagraniczni goście hotelowej restauracji reagują na klasyczny żurek i czy lepiej brzmi "kredens", czy "bifyj".
    reklama

    Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
    Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.