• Autor: Aga_Ko
    • Wyświetleń: 2743
    • Dodano: 2018-03-07 / 10:27
    • Komentarzy: 0

    Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Regionalne Smaki" już 20 marca

    (Fot. mat. pras. organizatora)

    Znamy już harmonogram przebiegu IV Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Regionalne Smaki", który odbędzie się 20 marca 2018 r. w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu.

    Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych odbędzie się już po raz czwarty w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu. Wydarzeniu przyświeca idea propagowania i pogłębiania wiedzy z zakresu polskiej kuchni, łączenia tradycji z nowoczesnością, promocja produktów polskich producentów i produktów regionalnych. Mogą wziąć w nim udział uczniowie szkół gastronomicznych Miasta Opola i województwa opolskiego.

    Celem przedsięwzięcia jest też podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz zacieśnianie współpracy między nauczycielami branży gastronomicznej. Zawodników oceniać będą Roman Starzyński, szef kuchni w restauracji Biesiada Opolska, Łukasz Marenin (restauracja 4Bas), Tomasz Karoń (szef kuchni Kubatura) oraz Grzegorz Borcuch (restauracja Rozdroże)

    O godzinie 8:15 w sali nr 20 rozpocznie się rejestracja uczestników i losowanie stanowisk, a o godzinie 9:00 na sali gimnastycznej nastąpi uroczyste otwarcie konkursu.

    9:35 - 12:30 sporządzanie dań konkursowych oraz ich prezentacja i ocenianie.

    O godzinie 14:00 poznamy zwycięzców, którym wręczone zostaną nagrody na sali gimnastycznej.

    W tle zawodów przewidziane są też liczne atrakcje jak pokazy barmańskie w stylu FLAIR, które wykona Radosław Nadobny, oraz pokaz Waldemara Seilera w stylu klasycznym. Pokaz kulinarny "Kuchnia XXI wieku", który przedstawi Roman Sykała (szef kuchni RATIONAL), a także carving, czyli sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach (Piotr Wasik). Organizatorzy zapraszają również opiekunów uczestników i gości.

    Patronat 24opole
    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".