- Autor: jaceksz
- Wyświetleń: 2255
- Dodano: 2018-12-17 / 08:53
- Komentarzy: 0
Kamil Klekowski - o karpiu i rybach, nie tylko na Wigilię
Z Kamilem Klekowskim - kucharzem, szefem kuchni i propagatorem opolskiego karpia z Rybackiej Lokalnej Grupy Działania "Opolszczyzna" rozmawialiśmy o karpiu na wigilijnym stole i o tym co dzieje się z tą rybą po odłowieniu ze stawów hodowlanych.
Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy o stereotyp karpia, jako ryby żyjącej w mulistych wodach - a wiec "mulistej" w smaku i co robią hodowcy, żeby to zmienić oraz czy karp ma szanse zaistnieć na naszych stołach poza Wigilią. Rozmawialiśmy też o sposobach przyrządzania karpia i filozofii "gotowania lokalnego".
Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.
Ostatnie Drugie Kawy
Poniedziałek, 16 października
Poniedziałek, 2 października
Polub nas!
Chmura tagów
Ogłoszenia
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików
cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie
polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.