• Autor: jaceksz
    • Wyświetleń: 2255
    • Dodano: 2018-12-17 / 08:53
    • Komentarzy: 0

    Kamil Klekowski - o karpiu i rybach, nie tylko na Wigilię

    (Fot. Dżacheć)

    Z Kamilem Klekowskim - kucharzem, szefem kuchni i propagatorem opolskiego karpia z Rybackiej Lokalnej Grupy Działania "Opolszczyzna" rozmawialiśmy o karpiu na wigilijnym stole i o tym co dzieje się z tą rybą po odłowieniu ze stawów hodowlanych.

    Gościa Drugiej Kawy zapytaliśmy o stereotyp karpia, jako ryby żyjącej w mulistych wodach - a wiec "mulistej" w smaku i co robią hodowcy, żeby to zmienić oraz czy karp ma szanse zaistnieć na naszych stołach poza Wigilią. Rozmawialiśmy też o sposobach przyrządzania karpia i filozofii "gotowania lokalnego".


    reklama

    Dziel się swoją opinią i dowiedz się co myślą inni.
    Włącz się do dyskusji z aktywną społecznością 24opole.

    ,
    reklama

    Ostatnie Drugie Kawy

    Czwartek, 6 czerwca
    Poniedziałek, 3 czerwca
    Wtorek, 24 października
    Poniedziałek, 16 października
    Środa, 11 października
    Wtorek, 10 października
    Piątek, 6 października
    Piątek, 6 października
    Środa, 4 października
    Poniedziałek, 2 października

    Polub nas!

    Chmura tagów

    Ogłoszenia