• Autor: Dagmara
    • Wyświetleń: 14842
    • Dodano: 2020-03-08 / 18:30
    • Komentarzy: 0

    Po raz drugi Panie sprawdziły się kulinarnie w Hotelu Spałka

    W sobotę, 7 marca w Hotelu Spałka, po raz drugi cztery kobiece drużyny pod przewodnictwem dwóch kucharzy rywalizowały o najlepszą potrawę w konkursie Kulinarne Potyczki Kobiet vol.2. Przygotowane potrawy były oceniane przez czteroosobowe jury.

    Spośród dwudziestu kobiet, które się zgłosiły do konkursu, zostały utworzone łącznie cztery zespoły, które rywalizowały o pierwsze miejsce. Drużyny miały za zadanie przygotować po jednej potrawie z wykorzystaniem lokalnych produktów. Podobnie jak rok temu nad sprawnym gotowaniem czuwali kucharze: szef kuchni Kamil Onyśków oraz Kamil Klekowski, którzy przewodniczyli swoim drużynom. Z wybranych produktów drużyna wymyślała potrawę, którą można było przygotować w 20 minut. Ocenie podlegał nie tylko smak i wygląd potrawy, ale także współpraca grupy i kreatywność.

    Potrawą, która zwyciężyła, był kurczak w occie balsamicznym z karmelizowanym ananasem i krewetkami z chilli, z dodatkiem prażonych suszonych pomidorów i espumy z soku pomarańczowego. Zwycięska drużyna otrzymała zaproszenia do strefy Spa w dowolnym terminie.

    - Tegoroczne Kulinarne Potyczki powtórzyły sukces z ubiegłego roku, Panie bawiły się świetnie.Z pewnością za rok planujemy kolejną, trzecią edycję. - mówi manager hotelu, Katarzyna Skowrońska.

    W programie oprócz Kulinarnej walki na gotowanie nie brakowało dobrej zabawy, pozytywnej energii oraz karaoke z Dj. Imprezę prowadziła Marta Ciesielska.




    Patronat 24opole
    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".