Szukaj spośród 18 000 firm lub dodaj własną.
Pojemniki VACUUM DAFI, przeznaczone do gromadzenia żywności w warunkach próżniowych. Procedura ta stanowi skuteczną obronę przed wilgocią oraz tlenem, a co za tym idzie stratą świeżości i właściwości odżywczych w produktach żywnościowych i nie tylko. Pojemniki te idealnie nadają się do marynowania potraw, zwłaszcza mięs, albowiem środowisku próżniowym proces marynowania jest bardziej wydajny. Zbiorniki VACUUM DAFI firmy Formaster posiadają w komplecie specjalistyczną pompkę pozwalająca „wyciągnąć” powietrze z wnętrza pojemnika, powstrzymując jednocześnie jego dostęp z zewnątrz. Dzięki takiemu sposobowi przedłuża się wartość kaloryczną artykułów, chroniąc ich naturalny kolor, smak oraz aromat. Wykorzystując Vacuum DAFI poszczególny produkty mogą zachować swą świeżość chociażby do pięciu razy dłużej.
https://dafi.pl/produkty/vacuum/