- Autor: Aga_Ko
- Wyświetleń: 20324
- Dodano: 2021-08-14 / 11:15
- Komentarzy: 5
Trwa Festiwal Opolskich Smaków
Odwiedzający mają do wyboru kilka stref, a każda z nich zajmowana jest przez innych wystawców. Dla miłośników napojów wyskokowych przygotowana jest strefa piwowarska, gdzie można zapoznać się ze smakiem piw rzemieślniczych.
Podczas różnych edycji Festiwalu Opolskich Smaków poznaliśmy szereg kulinarnych zwyczajów. Tym razem organizatorzy skupili się na oryginalności swoich potraw. Tematem przewodnim wydarzenia są oryginalne smaki produktów zarówno regionalnych jak też światowych. Odwiedzający mogą zasmakować również piw kraftowych.
Odwiedzający mają do wyboru kilka stref, a każda z nich zajmowana jest przez innych wystawców. Możemy zobaczyć m.in. Oddział Terenowy Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Opolu, który zapewnia degustację m.in. serów, wędlin, miodu czy produktów mącznych. Dla miłośników napojów wyskokowych przygotowana została strefa piwowarska, gdzie można zapoznać się ze smakiem piw rzemieślniczych.
Dla najmłodszych jest specjalna strefa - aktywności i zabawy, gdzie dzieci korzystają z atrakcji przygotowanych specjalnie dla nich. Przygotowano m.in. tor wrotkarski czy ściankę wspinaczkową. Rodzice z kolei mogą odpocząć w strefie totalnego relaksu, na plaży z leżakami i palmami.
Podczas wydarzenia nie zabraknie szeregu prelekcji, warsztatów czy pokazów. Swoje mistrzowskie umiejętności w carvingu zaprezentuje Daniel Bewko, który z warzyw i owoców potrafi zrobić prawdziwe dzieła sztuki. Całemu wydarzeniu będzie towarzyszyć muzyka na żywo.
Szczegółowy program
SOBOTA
Godz. 11-12: Joga z Martą Majdecką - świadomość ciała, ćwiczenia dla wszystkich. Rozmowa na temat oddychania i dobrych emocji
Godz. 12.30-13.30: Finał etapu wojewódzkiego Bitwy Regionów "Polska Smakuje". Prezentacja Laureatów. Rozmowa ze zwycięskim Kołem Gospodyń Wiejskich;
Godz. 13.30-17.30: Wspólne gotowanie z Adrianem Feliksem.
- jak zrobić idealne naleśniki na słodko i wytrawnie
- tajemnica ciasta na pierogi
- nasza polska specjalność: kiszonki
- kuchnia zero waste: jak nie marnować jedzenia?
Godz. 13.30-14.30: Powrót do formy (ćwiczenia na matach) z certyfikowanym trenerem Moniką Gocką (zdrowy kręgosłup ulga dla pleców);
Godz. 14.30-15: Dyskusja "Z czego pić piwo - o szkle i nie tylko!"
Godz. 15.30-16: Konkurs wiedzy o piwie z nagrodami. Piwny Klub
Godz. 16-17: Rozmowa z mistrzem Polski carvingu Danielem Bewko. Pokaz carvingu w warzywach i owocach.
Godz. 17-18: #akademiapiwnegoklubu, czyli czym się różni degustacja piwa od picia piwa - warsztaty połączone z degustacją (na zapisy)
Godz. 18-19: Licytacja charytatywna dla Pauliny Szargut;
Godz. 19-22: Koncert Marka Niedzielskiego na żywo
NIEDZIELA
Godz. 11-12: Joga z Martą Majdecką - świadomość ciała, ćwiczenia dla wszystkich. Rozmowa na temat wpływu masażu na zdrowie;
Godz. 13:30-17.30: Wspólne gotowanie z Adrianem Feliksem
- viva Italia: idealny makaron i pasta verde
- domowa pizza doskonała
- azjatyckie specjały z woka
- jedzenie jako lekarstwo dla naszego ciała i ducha;
Godz. 14-14.30: Piwne podsumowanie dnia wczorajszego - Piwny Klub
Godz. 15-16: Zdrowy kręgosłup - ćwiczenia dla całych rodzin z certyfikowanym trenerem Moniką Gocką. Rozmowa na temat ruchu i zdrowia w każdym wieku
Godz. 16-17: Warsztaty carvingowe z mistrzem Polski Danielem Bewko
Godz. 17-18: Dyskusja "O rynku piwa w Polsce i Europie"
Godz. 18-19: Koncert zespołu Zakuka;
Godz. 20: Oficjalne zakończenie festiwalu.
Zdjęcie (1/27)
(Fot. Dżacheć)
Następne
Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.
Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".
Najczęściej czytane
Powiązane materiały
Polub nas!
Chmura tagów
Ogłoszenia
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików
cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie
polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.
Polpha: Napisał postów [9642], status [VIP]
bardzo dobrze. przynajmniej coś się dzieje w tym Opolu, a malkontentom kij w d......