- Autor: kam_ila
- Wyświetleń: 3444
- Dodano: 2022-04-08 / 09:51
- Komentarzy: 15
Salmonella - tym razem w drobiu. Sprawdź lodówkę!
GIS podał, że w wyniku przeprowadzonych badań właścicielskich firmy Przedsiębiorstwo Drobiarskie "DROBEX" Sp. z o.o. wykryto Salmonella Enteritidis w tuszach drobiowych, z których wyprodukowano elementy mięsa drobiowego.
W wyniku przeprowadzonych badań właścicielskich firmy Przedsiębiorstwo Drobiarskie "DROBEX" Sp. z o.o. wykryto Salmonella Enteritidis w tuszach drobiowych, z których wyprodukowano elementy mięsa drobiowego.
Mięso drobiowe jest przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.
Jeronimo Martins Polska S.A. podjęło decyzję o wycofaniu produktów i poinformowaniu klientów o szkodliwych produktach przez wywieszenie komunikatu w sklepach. Wydano decyzję nakazującą wycofanie kwestionowanego mięsa z obrotu oraz zobowiązano producenta do podjęcia kroków zapobiegających zanieczyszczenie produktów.
Organy urzędowej kontroli żywności monitorują proces wycofywania kwestionowanych partii z obrotu.
- Nie należy spożywać produktów z partii wskazanej w komunikacie, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem - apeluje GIS.
Świeża Ćwiartka Vacum, nr partii 215622, spożyć do 10.04.2022
Świeży filet z piersi kurczaka map, nr partii 215622, spożyć do 11.04.2022
Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.
Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".
Najczęściej czytane
Polub nas!
Chmura tagów
Ogłoszenia
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików
cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie
polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.
Bodziulla: Napisał postów [2057], status [Szycha]
Trzeba też przyznać, że ludzie "klienci", w pewnym stopniu przyczyniają się do tego. Niejednokrotnie ludzie nie czytają ze zrozumieniem, przy kasie milion pytań dlaczego taka cena a nie inna, i teraz zostawiają kasjerki mięso przy kasie (rozumiem, bo biegać z każdym oddanym towarem przez śmiesznych klientów), druga sprawa nie raz zauważam jak klienci zostawiają mięso lub inne produkty, które powinne być w lodówce przy kasie, na półkach z chemią. SAMI sobie ludzie szkodzą, bo innym razem może TAKI BAŁWAN wziąć taki produkt,zakupić i pretensje do sklepu!!!!!!!!!