Już dziś rusza 15. Festiwal Opolskich Smaków. Prawdziwe święto smaków regionalnych, ale i również tych z przeróżnych stron świata od dziś do niedzieli można kosztować na Placu Kopernika.
Festiwal Opolskich Smaków organizowany jest od 15 lat co czyni go już tradycyjnym, corocznym opolskim festiwalem. Potrwa od dziś, tj. 23 sierpnia do niedzieli 25 sierpnia.
To będą trzy dni przepełnione pysznym jedzeniem i świetną muzyką. Będziemy mogli delektować się wieloma pysznościami.
- Pojawi się kuchnia gruzińska, turecka, japońska, wietnamska, hiszpańska, włoska, perska i wiele wiele innych. Jestem przekonana, że każdy znajdzie coś dla siebie - mówi Kinga Kaczmarek z firmy Smaczny Targ.
Opole w końcu nie tylko muzyką stoi, bo i w świecie kulinarnym mamy czym się pochwalić.
Wydarzenie rozpoczyna się dziś o godz. 15, lecz oficjalne otwarcie festiwalu wraz z częścią koncertową odbędzie się o godz. 18.
A tak prezentuje się rozpiska na pierwszy dzień święta smaków w centrum Opola:
- Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki, od godz. 15 do godz. 18
- Pokazy karmelarskie i warsztaty z @Panią Karmelarz, od godz. 15 do godz. 18
- Gotowanie z szefową kuchni restauracji Na Wyspie z Niemodlina - Elżbietą Oleksą: Karp po niemodlińsku oraz rosół z karpia z kluseczkami rybnymi, od godz. 15 do godz. 18
- Gotowanie z Adrianem Feliksem (Top Chef): Taco z szarpanym indykiem, papryka chipotles, quacamole oraz salsa pomidorowa, od godz.15 do godz. 18
Zgodnie z art. 173 ustawy Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że przeglądając tę stronę wyrażasz zgodę
na zapisywanie na Twoim komputerze niezbędnych do jej poprawnego funkcjonowania plików cookie.
Więcej informacji na temat plików cookie znajdziecie Państwo na stronie polityka prywatności.
Kliknij tutaj, aby wyrazić zgodę i ukryć komunikat.