• Autor: Dagmara
    • Wyświetleń: 7515
    • Dodano: 2024-08-25 / 15:53
    • Komentarzy: 0

    Trzeci dzień Festiwalu Opolskich Smaków: Smakowite zakończenie kulinarnego święta

    Dziś, 25 sierpnia, to trzeci i ostatni dzień 15. edycji Festiwalu Opolskich Smaków, który przez cały weekend gromadził miłośników dobrej kuchni i muzyki na Placu Kopernika w Opolu.

    Przez ostatnie dwa dni uczestnicy mieli okazję zasmakować dań z różnych stron świata. Kuchnie gruzińska, turecka, japońska, wietnamska, hiszpańska, włoska i perska wciąż czekają na odkrycie przez festiwalowych gości.

    - Jestem przekonana, że każdy znajdzie coś dla siebie - mówi Kinga Kaczmarek z firmy Smaczny Targ, podkreślając różnorodność dostępnych potraw.

    Oprócz degustacji, na uczestników czekają warsztaty kulinarne, pokazy gotowania z udziałem renomowanych szefów kuchni, a także koncerty, które zwieńczą ten wyjątkowy weekend.

    Poniżej szczegółowy program na niedzielę

    12.00 - 18.00 Jarmark Produktów Regionalnych, Smaki Świata, Piwa Rzemieślnicze i Food Trucki
    12.00 - 17.00 Akademia małych kucharzy - warsztaty kulinarne
    13.30 - 15.00 Gotowanie z szefem kuchni Ośrodek Leśna Przystań z Grodkowa - Maciejem Żywcem: Miętus w sosie holenderskim z szparagi w sosie z mleka kokosowego, trawą cytrynową i fasolką edamame
    15.30 - 17.00 Gotowanie z szefową kuchni Dzik i Karp z Tułowic Kingą Gallą: Mini burger z pulpecikiem z Karpia z sosem holenderskim i salsą z marynowanej cukinii
    16.00 - 16.45 Panel dyskusyjny: Las w życiu codziennym
    18.00 - 19.00 Koncert Craft Music City* - zespół Kolumbia
    19.00 - 20.00 Koncert Craft Music City - zespół Bronx7
    20.00 - 21.00 Koncert Craft Music City - Basia Giewont
    21.30 Finał konkursu Craft Music City

    Zdjęcie (1/41)

    (Fot. Daggy)

    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".