• Autor: Dagmara
    • Wyświetleń: 4992
    • Dodano: 2024-12-08 / 19:30
    • Komentarzy: 1

    Kolacja pełna smaku i dobroci - dla Domowego Hospicjum dla Dzieci w Opolu

    7 grudnia w Aspen Prime Ski & Bike Resort odbyła się Mikołajkowa Kolacja Dobroczynna, której celem było wsparcie Domowego Hospicjum dla Dzieci w Opolu. To wyjątkowe wydarzenie połączyło wyśmienitą kuchnię z chęcią niesienia pomocy, gromadząc na sali zarówno miłośników dobrego smaku, jak i osoby o wielkich sercach.

    Specjalne menu przygotowali Karol Okrasa oraz Aleksander Czyż, szef kuchni Aspen Prime. O harmonijnie dobrane wina zadbał importer Leszek Ziemba, co uczyniło wieczór prawdziwą ucztą kulinarną.

    Jednak to nie tylko jedzenie było istotą tego wydarzenia. Uczestnicy mieli okazję wziąć udział w licytacji, podczas której największym zainteresowaniem cieszył się tygodniowy rejs po Adriatyku w towarzystwie Karola Okrasy i Tomasza Kunstlera, prezesa Aspen Prime. Dzięki hojności gości udało się zebrać 212 tysięcy złotych - środki, które w całości trafią do opolskiego hospicjum.

    Sylwia Sikorska-Stach z Domowego Hospicjum dla Dzieci w Opolu podkreśliła, jak ważna jest taka pomoc:
    - Kupujemy sprzęt, który pomaga żyć naszym dzieciom, zajmujemy się nimi nie tylko medycznie, ale także holistycznie. Zależy nam na tym, aby zdjąć ciężar z rodziców - by nie musieli martwić się o zakup leków czy sprzętu. Wszystko to zapewniamy dzięki Wam, dzięki naszym darczyńcom.

    Wieczór uświetnił występ zespołu Take Style pod kierownictwem skrzypka Arkadiusza Czyżewskiego, tworząc ciepłą, świąteczną atmosferę.

    Zdjęcie (1/23)

    Patronat 24opole
    reklama

    Zarezerwuj unikatowy login zanim wyprzedzą cię inni! Włącz się do dyskusji i wymieniaj poglądy na różne tematy z aktywną społecznością.

    Forum pod artykułem jest w trybie "tylko dla zalogowanych".

    2024-12-08 23:36:31 [192.168.32.*] id:1677913  
    Gaz: Napisał postów [5610], status [VIP] Reputacja
    Ale będą wszyscy haftować.

    Nick:
    Treść: